Barnpsykolog2018-08-27T21:17:14+00:00

BARNSJUKHUSET MARTINA

Barnpsykolog

Söker ni efter en erfaren barnpsykolog? Barnsjukhuset Martina ingår i vårdval Stockholm och då är det bl.a. krav på att det ska finnas specialistkunskap och barnpsykolog på vårdcentralen eller barnsjukhuset. Våra barnpsykologer har lång erfarenhet och är specialister på psykiatri inom barnsjukvård.

Vanliga samtal som våra barnpsykologer gör:

  • Rådgivning för barn
    • Familjestöd
    • Föräldrasamtal
    • Barnterapi
    • Krissamtal med barn

Legitimerad barnpsykolog

Våra legitimerade barnpsykologer finns till hands när barn lider av psykisk ohälsa eller om barnet endast behöver någon att prata med. Det viktiga är att barnet får prata ut om sina känslor och tankar. Om känslor och tankar stannar kvar inombords kan det bli värre. Vi rekommenderar därför alla föräldrar som känner oro att kontakta oss för rådgivning.

Utredningar

Vi utreder olika saker beroende på vilken situation barnet befinner sig och här kommer några vanliga behandlingar och analyser som vi gör:

Känslomässig analys

Här utreder våra barnpsykologer känslomässiga faktorer hos barnet. Det kan handla om att barnet är arg, ledsen eller har lätt för att bli inbunden.

Intellektuell analys

Alla barn har olika inlärningsförmågor och vissa barn har lättare och vissa barn har svårare att lära sig saker. I båda fallen är det viktigt att utreda vilket så att ert barn kan lära sig på rätt nivå.

Psykiatrisk analys

Om barnet har vissa svårigheter med att koncentrera sig eller fokusera brukar vi göra en psykiatrisk utredning. Vi utreder sjukdomar som ADHD.

Samtalsanalys

Ibland lyssnar inte barn på föräldrar. Alla har säkert varit med om det någon gång. Ibland förlorar föräldrarna respekten hos barnen och har då svårigheter att få barnen att lyssna. Vi hjälper er att få tillbaka kontrollen på situationen.

Hör av er till oss om ni har misstanke om att ert barn behöver prata med någon. Vi eftersträvar att erbjuda er korta väntetider.

Välkommen till Barnsjukhuset Martina!

Hör av er till oss om ni har misstanke om att ert barn behöver prata med någon.