BARNSJUKHUSET MARTINA

Blåsljud hjärta barn

Blåsljud i hjärtat hos barn

Letar du information om blåsljud hjärta barn? Ett blåsljud i hjärtat hos ett barn kan avlyssnas med hjälp av en läkare och ett stetoskop. Ett brummande ljud kan höras vid blåsljud på hjärtat och ljudet som uppkommer är blodet som passerar genom hjärtat. Vid ett blåsljud passerar blodet väldigt fort och det är då själva ljudet uppkommer. Det är ofta svårt att upptäcka blåsljud i hjärtat på ett barn.

Blåsljud i hjärtat kan förekomma på barn under uppväxten och kan försvinna av sig självt i takt med att barnet växer. Om blåsljudet försvinner brukar det avta när hjärtat växt klart. Vissa barn lever med blåsljud i hjärtat under hela livet. På ett friskt barn påverkas inte blåsljudet negativt och behöver därför inte behandlas.

Behandlingar av blåsljud hjärta barn

Om barnet inte är friskt och har problem med sitt hjärta behöver blåsljudet behandlas. Om det är fel på barnets hjärta kan blåsljudet bli kraftigare pga. olika förträngningar. Eftersom det är svårt att upptäcka ett blåsljud rekommenderar vi att undersöka eventuella blåsljud i hjärtat på barnet vid en allmän läkarundersökning.

Vid behandling av ett eventuellt blåsljud i hjärtat undersöker man först och främst bakgrunden till felet i hjärtat. När väl hjärtat fungerar som det ska behandlar man inte blåsljud med några behandlingar eller medicin. Om hjärtat är friskt är det inget farligt med blåsljud.

Osäker på om ert barn har blåsljud eller inte? Boka tid för en undersökning hos oss på Barnsjukhuset Martina. Vi eftersträvar att hålla korta väntetider och vi finns vid Sophiahemmet i centrala Stockholm.

Välkomna till Barnsjukhuset Martina!

Boka tid för en undersökning hos oss på Barnsjukhuset Martina.