BARNSJUKHUSET MARTINA

Hjärtundersökning på barn

På Barnsjukhuset Martina har vi en hjärtspecialist som utför hjärtundersökning på barn och erbjuder diverse utredningar, bland annat för att bedöma blåsljud på barnets hjärta. Vår hjärtspecialist utför även EKG, Ekokardiografi (ultraljudundersökning av hjärtat), arbetsprov och långtids EKG-registrering (Holter) när det föreligger medicinsk indikation.

Det som undersöks med ultraljud är bland annat hjärtats anatomi, storlek, rörelse och pumpfunktion, samt klaffarnas funktion, för att utesluta medfödda hjärtmissbildningar och övriga hjärtsjukdomar hos barn och ungdomar.

Hjärtscreening för barn och ungdomar

Vår hjärtspecialist för barn och ungdomar erbjuder även hjärtscreening för att upptäcka eventuella hjärtfel eller hjärtsjukdom hos friska individer, exempelvis hos elitidrottande ungdomar. Om ett besvär eller hjärtfel hittas efter hjärtundersökning på barn sker en vidareutredning eller behandling hos oss på Barnsjukhuset Martina. Vid svårare diagnoser som kräver avancerad utredning eller behandling omhändertas detta i samarbete med barnhjärt centrum Karolinska.

Hjärtutredning utan remiss

På Barnsjukhuset Martina behöver du ingen remiss för att boka tid för hjärtundersökning på ditt barn. Besöket är kostnadsfritt på vår barn- och ungdomsmedicinska avedelning. Vi finns centralt vid Sophiahemmet i Stockholm, du kan boka tid via telefon (08-120 231 10), och vi har korta väntetider.

Välkomna till Barnsjukhuset Martina!

Hjärtundersökning på barn

På Barnsjukhuset Martina behöver du ingen remiss för att boka tid för hjärtundersökning på ditt barn. Besöket är kostnadsfritt. Vi finns centralt vid Sophiahemmet i Stockholm och har korta väntetider. Ring 08-120 231 10 för att boka tid.