BARNSJUKHUSET MARTINA

Nyheter

Viktig information gällande coronavirus

Med anledning av pandemin vill vi informera hur vår akutmottagning och övriga verksamheter hanterar den rådande situationen.

Barnsjukhuset Martina följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer samt riktlinjer från Smittskydd Stockholm. Riktlinjerna kan ändras med kort varsel och vi uppdaterar oss dagligen. 

Vid tveksamheter om symptom eller andra vårdrelaterade frågor kan ni alltid kontakta oss per telefon. Att ringa 1177 är även det ett alternativ. Ett annat sätt som medlemmar kan kontakta oss är via Martinas mobila app och skapa en kontaktförfrågan. För er som har svårt att ta er till oss, eller av annat skäl önskar, finns möjlighet att få vård via videobesök.

Vid ankomst till akutmottagningen kommer ni att behöva ringa på porttelefonen. Beroende på symptomatologi kan undersökningen ev. utföras i vårt infektionsrum med separat ingång och väntrum.

Vi rekommenderar att endast en förälder och ett barn söker åt gången, allt i syfte att minimera smittrisken. Vi ser gärna att föräldrar och patienter 16 år och äldre bär munskydd och har med egna munskydd.

I övrigt är samtliga hygienregler skärpta för all personal. Vi har också plockat bort leksaker i väntrum och i undersökningsrummen.

Vi har öppet som vanligt på samtliga verksamheter och arbetar för att våra resurser ska räcka till så många som möjligt.

Tack för visad hänsyn!