BARNSJUKHUSET MARTINA

Boka digitalt vårdmöte

Videobesök via Martinas app

Du kan träffa våra erfarna barnläkare, barnsjuksköterskor och psykologer i ett videobesök i mobilen. Du har möjlighet att boka återbesök via video med hjälp av Martina appen som heter ”Barnsjukuset Martina” Videobesök bokas alltid av våra medarbetare på mottagningen.

Så här bokar du ett digitalt vårdmöte

  1. Ladda ned Barnsjukhuset Martinas app via App Store eller Google Play.
  2. Kontakta oss först eller få återbesöket till läkaren bokat som videobesök.
  3. När vi kommit överens om tid för videobesök skapar vi ett ärende. Du får då en notis i telefonen.
  4. Videobesöket är bokad när du har bekräftat tiden i appen och godkänt videobesöket.
  5. Vi ringer upp dig på utsatt tid. Du behöver inte vara inloggad när vi ringer upp.

Läs och ladda ned informationsbladet ”Så fungerar Martinas digitala Vårdmötet” med mer instruktioner samt tips för ett lyckat videomöte.

Via videomötesplattformen Doctrin

På BUMM Sophiahemmet och Psykisk hälsa på Sophiahemmet använder vi Doctrin som vår plattform för videosamtal. Det är en enkel videomötesplattform som fungerar såhär:

Digitala kallelser och enkla inloggningsprocesser

Vårdnadshavare/patient kommer att få antingen ett SMS eller en digital kallelse via Doctrin, komplett med en enkel länk till ett dedikerat ”mötesrum”. Det fungerar på samma sätt som t.ex. Teams.

Inga Appar krävs – användbar på alla enheter

Ingen nedladdning av appar krävs. Videomötet kan enkelt hållas på en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Allt som krävs för anslutning är inloggning med BankID och tillgång till en webbläsare med internetuppkoppling.

Delaktighet för hela familjen

Vår plattform Doctrin möjliggör att hela familjen kan delta i mötet. Alla är välkomna att ansluta genom den delade länken, oavsett om det är mamma, pappa, patient eller bonusförälder. Alla relevanta personer kan vara närvarande och delta aktivt i vårdmötet.

 Digitalt vårdmöte

Videobesök kan genomföras på följande sätt:

Via Martinas app: Ladda ned appen ”Barnsjukhuset Martina” via App Store eller Google Play.

Via videomötesplattformen Doctrin: App krävs inte, fungerar på mobil, surfplatta eller dator. Används endast på Sophiahemmets BUMM- och Psykisk hälsa.